Volgende week horen we meer over het wel of niet openen van de scholen na de meivakantie. Het brengt veel onrust met zich mee. Er zitten zoveel kanten aan, zoveel om te overwegen!

 

Hoe ga jij om met die onrust in jezelf?

Wij mensen zijn nogal geneigd – zo zitten we gewoon in elkaar- om die onrust weg te duwen. Bijvoorbeeld door heel veel te gaan doen, te piekeren, te snoepen, steeds op je telefoon te zitten, of iets anders.

Dat proberen we heel dapper, maar het werkt helaas niet. Dat lijkt vaak wel even zo, maar dan voel je het stiekem toch knagen. En dat kost energie en tijd die we niet aan iets anders kunnen besteden.

Eigenlijk werkt het net als een boemerang. Als je de onrust even niet voelt en weg kunt duwen of verdoven, dan kun je dat vergelijken met het moment waarop je een boemerang weggooit. Maar vroeg of laat komt de onrust weer twee keer zo hard naar je hoofd teruggeslingerd. Hoe harder je de boemerang weg probeert te gooien, hoe harder hij uiteindelijk terugkomt.

 

Wat wel werkt bij onrust?

Twee dingen zijn belangrijk.

Het toelaten. Het voelen puur zoals het is.

Probeer het maar eens. Voel de onrust maar eens helemaal. Ga er met je aandacht naartoe. Waar voel je het in je lijf? Wat voel je dan? Welke gedachten komen op? Sta er bij stil en geef het alle ruimte.

Focus daarnaast op wat voor jou belangrijk is.

In plaats van bezig te zijn met het wegduwen van je gevoel, wat zou jij het liefst écht willen doen met je tijd? Wat is voor jou vandaag het meest waardevol om te doen?

Geniet ervan, ondanks je onrust. Die blijft nog wel even 😉

 

Sprankelsessie

Ik coach leerkrachten en schoolleiders en ben er graag voor je in deze gekke tijd. Ik bied je dan ook gratis een korte online coachsessie aan. Je krijgt concrete handvatten om met deze woelige tijden te dealen, om goed voor jezelf te blijven zorgen en ruimte te maken voor wat jij het allerbelangrijkste vindt in je werk.