Speciaal voor de liefdevolle leerkracht,
die soms een beetje gestresst is.


Een cadeautje voor jou van mij!

Omdat je je zo mooi inzet voor kinderen.
Omdat je jezelf wel eens vergeet.
Omdat je niet altijd toekomt aan dat wat je het allerbelangrijkste vindt.
Omdat je soms zo in je hoofd zit, dat je je hart wel eens vergeet.
En dat gun ik je wél!

Leerkracht zijn is het mooiste vak ter wereld.

In deze toolkit vind je visualisaties en oefeningen
om een fijne dag op school te hebben. Relaxed, gefocust en in verbinding.

“Femke heeft een zeer fijne stem waarmee ze je heel fijn begeleidt tijdens een visualisatie of oefening. Haar visualisaties raken de kern en brengen je in beweging.”

Simone Schoop

Ik meld me aan voor de Toolkit voor een ontspannen schooldag

Deze toolkit met oefeningen, meditaties
en visualisaties kan je helpen om:

=

Ontspannen en gefocust aan je schooldag te beginnen

In de waan van de dag is het lastig om te doen wat er voor jou écht toe doet. Voor je het weet is er weer een week voorbij en blijf je met een ontevreden gevoel achter. Wil je toekomen aan het belangrijkste, dan is het heel krachtig om te werken met een intentie. De manier waarop je je dag begint, heeft effect op je gehele dag. Wanneer jij de dag begint met een bewuste intentie, dan is de kans groot dat je die dag in mogelijkheden blijft denken. Je bereikt meer doelen en raakt minder afgeleid door alles wat voorbij komt. Die goede start maken, kan supersnel.

=

Om te weten welke leerkracht je diep van binnen wilt zijn

In alle drukte schakel je snel over op de automatische piloot. En doe je de dingen zoals je ze altijd deed. Maar is dat nog wel hoe je het wilt doen? De toolkit helpt je stil te staan bij hoe je in je werk wilt staan, bij wat je verlangens en je dromen zijn.

=

Te voelen hoe het met je is en wat je nodig hebt

Als leerkracht ben je vaak sterk op de ander gericht. Je focust op de behoeften van de leerlingen in je klas, hun ouders, of je collega’s. Dat is je kracht. Maar door die focus op de ander vergeet je je eigen behoeftes nog wel eens. Sterker nog, je bent je er vaak niet eens van bewust. In deze toolkit vind je een fijne oefening om regelmatig te doen. Je checkt in bij jezelf, zodat je beter weet hoe het écht met je gaat en zodat je beter voor jezelf kunt zorgen. Eigen zuurstofmasker eerst!

=

Los te komen van het werk

Soms is het lastig om helemaal los te komen van je werk. Je blijft piekeren over die ene leerling of over die situatie in de pauze die je wel wat handiger aan had kunnen pakken.  Je denkt na over het volgende thema of over een gesprek met een ouder. In deze toolkit vind je een oefening die je helpt om terug te kijken op je dag en om je werk los te laten.

Ik meld me aan voor de Toolkit voor een ontspannen schooldag

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je een e-mail met een link. Daarmee kom je op een pagina waar je je cadeautje kunt uitpakken. Daarna ontvang je, met tussenpozen, drie mails om je verder op weg te helpen. 

Femke Klomp