“Op het moment dat mijn telefoon leeg is, leg ik hem dan een week op de vensterbank, of hang ik hem aan een oplader?”

Deze vraag stelt Willem van Rhenen, hoogleraar en bedrijfsarts, regelmatig. We hangen de telefoon aan de oplader natuurlijk.

Maar wat doen we met onszelf als we geen energie meer hebben? Natuurlijk zijn ontspanning en rust belangrijk. Maar om echt op te laden, is het belangrijk om met volle teugen te genieten, tot in je tenen. Daar nemen we soms te weinig tijd voor, we weten niet meer zo goed wat we leuk vinden, of we zijn te gestrest om nog plezier te ervaren.

Herkenbaar?
Mag er wel een dotje energie en fun bij?
Lees dan vooral verder 😉.

 

Oplaadopdracht voor de herfstvakantie

Dan is dit het uitgelezen moment, want in het zuiden is het vanmiddag zover: tijd voor herfstvakantie met alle ruimte om op te laden. Ik heb al mijn klanten een opdracht gegeven voor deze vakantie en die wil ik ook graag met jou delen, want hij is leuk, simpel én ontzettend belangrijk.

Hier komt ie dan:

Wat je plannen ook zijn voor deze week, kijk of je in je vakantie elke dag iets kunt doen waar je ontzettend van geniet, iets dat je ‘voedt’, wat energie en lol geeft. Dat kan iets kleins of iets groots zijn.

 

Stap 1

Wat heel goed werkt is om een groot vel en stiften te pakken en minstens 30 dingen op te schrijven die je fijn zou vinden om te doen. Niet kritisch doen en denken in onmogelijkheden, maar juist ongecensureerd brainstormen. Juist door zo’n belachelijk groot aantal, kom je op minder vanzelfsprekende ideeën.

 

Stap 2

Elke vakantiedag kies je één of meer van deze activiteiten. Sommige grotere dingen kun je inplannen en als je je aan je dag begint, geeft het overzicht je inspiratie.

 

Onze lijstjes

Ik neem mijn eigen advies natuurlijk ter harte! Wij gaan deze week een weekje in het bos in Drenthe logeren. Heel veel zin in! We vinden het belangrijk dat iedereen in ons gezin oplaadt en geniet, dus hebben we alle vier een lijstje gemaakt. Hiernaast zie je het lijstje van Madée. En wat ik wel goed vind om te noemen: niet alleen onze kinderen mogen kiezen wat we gaan doen, maar wij ook. Volgende week heb ik weer een lekker opgeladen batterij!

Waar laad jij van op? Wat komt er op jouw lijstje? 

 

 

Merk je dat jouw batterij behoorlijk leeg is en vind je het lastig om te bedenken hoe je goed kunt opladen? Schroom niet, en meld je aan voor een sprankelsessie. Ik denk graag met je mee.