In regio zuid komt de laatste week van de zomervakantie er alweer aan. Heel lang uitgekeken naar die heerlijk lange vakantie en dan is het einde alweer in zicht. Wat gaat dat toch altijd snel! Waarschijnlijk ga je deze week al eens naar school om de klas in te richten of heb je al een studiedag. Nog maar een week voor je de kinderen weer mag begroeten bij de deur. Hoe voelt dat? Ben je helemaal opgeladen?

Zie je er tegenop of heb je er weer zin in? 

Van jongs af aan kan ik me herinneren dat ik moeite had om na de zomervakantie weer te beginnen. Van de vrijheid weer in het stramien. Altijd buikpijn op die laatste zondag. Ook wel weer zin om iedereen te zien, gezellig. Maar ook op zien tegen al het moeten. Dat had ik als kind, op de basisschool, maar dat heb ik als volwassene ook regelmatig gehad. Grappig ook dat mijn ene dochter totaal geen zin heeft om weer naar school te gaan, terwijl de andere school de hele vakantie gemist heeft. We hebben zelfs schooltje met haar moeten spelen. “Ga nu maar naar juf Femke voor taal ?.”

Heb je er wel genoeg uitgehaald?

Dit jaar zie ik er helemaal niet tegenop. Ik heb zin om aan de slag te gaan met al mijn mooie plannen. Komende week mijn eerste sessies met leerkrachten al. Maar toch bekruipt me zo’n gevoel van heb-ik-er-wel-genoeg-uitgehaald-en-genoeg-van-genoten? Het was een heerlijke, zonnige vakantie. Lekker veel buiten geweest, veel gezien, veel samen met de kinderen gedaan. Maar ik heb wel een beetje de tijd en ruimte voor mezelf gemist.

Dus nu weer tijd voor focus op wat ik nog graag wil doen! Ik ga zaterdag lekker shoppen en dan koop ik niks voor de kinderen, alleen voor mezelf. Zondagochtend komt mijn lieve broertje oppassen, zodat man en ik samen kunnen gaan ontbijten in de stad. En nog een goed boek lezen van mijn stapel, dat ga ik ook doen.

Hoe ga jij het vakantiegevoel deze week vasthouden?

Wat zou jij de komende dagen nog willen doen, echt voor jezelf? Ook al vinden de anderen in je gezin daar niks aan. Ook al past het misschien niet helemaal in de planning. Een terrasje pikken met een vriendin? In je eentje naar de sauna? Naar die leuke film met je man? Een middagje met een tijdschrift in de tuin? Shoppen? Een groot rondje hardlopen? Wat zou jij heel graag nog willen doen in het restje van je vakantie? Ik hoor graag jouw plannen, altijd leuk om inspiratie te krijgen.

 

Geniet ervan!

Liefs, Femke

 

Foto van Marleen Sahetapy