workshop, selfcare, leerkracht, zelfzorg, preventie, burn-out, werkdruk, stress, onderwijs, basisonderwijs, leerkrachtcoach, coaching, coach, Bemmel, Nijmegen, Arnhem

Als je graag meer rust en ontspanning in je drukke onderwijsbaan wilt...

Workshop Radical selfcare voor de leerkracht

Woensdag 5 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur in Nijmegen.

Je begon het schooljaar goed. Vol goede voornemens om het dit jaar echt wat rustiger aan te doen.
Om beter voor jezelf te zorgen, meer pauze te nemen, vroeger naar bed te gaan en minder lange dagen te maken op je werk.
Niet meer stressen.

Maar je zit alweer middenin de drukte.
Bedolven onder werk.
Met het gevoel dat je niet goed bezig bent zo.
De balans tussen werk en privé helt behoorlijk over naar werk.
De stress liep voor de herfstvakantie alweer hoog op.
En dan moet de drukke decemberperiode er nog aan komen…

Selfcare is essentieel voor jou als leerkracht

Zelfzorg is de basis voor jou als leerkracht. Je bent immers je eigen instrument en de klas is jouw spiegel. Aangetoond is dat jouw welbevinden direct invloed heeft op het welbevinden van de kinderen in je groep én op hun resultaten.

Je speelt elke dag zo’n belangrijke rol in het leven van kinderen. Als jij fris en fruitig voor de klas staat, kun je er helemaal zijn voor die mooie kids van je en ben je beter in staat echte verbinding met ze te maken. Ook is je relativeringsvermogen groter en ga je gemakkelijker om met lastig gedrag in de klas, als je meer ontspannen bent.

Bovendien beschermt goede zelfzorg je tegen ziekte en burn-out. En dat is natuurlijk juist heel sociaal in tijden van lege invalpools. Selfcare zorgt voor ruimte om weer veel meer te genieten van je vak en toe te komen aan de dingen die er het meeste toe doen voor jou.

De workshop Radical selfcare voor de leerkracht was heel fijn en waardevol. In een fijne, open sfeer heb ik veel inzichten gekregen en praktische handvatten. En heel fijn jouw oprechte interesse en betrokkenheid. De workshop heeft me bewust gemaakt van wat ik wil en nodig heb en hoe ik dat kan doen. Ik ben daardoor de drukke periode voor de zomervakantie relaxed doorgekomen.

Marieke

Leerkracht

Je leert veel meer van een ontspannen juf dan van een stresskip

Jij bent het helemaal waard om op één te staan. Daarmee doe je niemand tekort. Integendeel. Juist door heel goed voor jezelf te zorgen, te ontspannen en te genieten, kun je er veel beter zijn voor anderen.

Stress heeft veel meer invloed op je gedrag dan je denkt. Stress zorgt ervoor dat je minder helder kunt denken. Je waarneming vernauwt, waardoor het moeilijker is een kind in je klas écht te zien. Je handelt als je gestrest bent eerder op de automatische piloot, dan dat je bewust kiest welke interventie je in wilt zetten. Jij mag dus vaker relaxen en achterover leunen. Sterker nog, dat zou je vaker móeten doen.

 

Maar selfcare is niet zo gemakkelijk als het lijkt

Het klinkt zo eenvoudig. Goed voor jezelf zorgen. Maar we weten allemaal dat het in het onderwijs helemaal niet gemakkelijk is om te doen. Aan de ene kant ligt dat aan factoren waar je weinig invloed op hebt: hoge werkdruk, lerarentekort, volle klassen en grote verschillen tussen kinderen. Aan de andere kant heb je wél invloed op hoe jij voor jezelf zorgt, ontspant , hoe je je grenzen bewaakt en met je takenlijst omgaat. Goed voor jezelf zorgen komt vaak op de laatste plaats. Je eigen overtuigingen dat het egoïstisch is om iets voor jezelf te doen of dat je pas mag luieren als alles af is, helpen je ook niet.

Wil je meer rust en ontspanning in alle drukte?
Wil je een burn-out voorkomen?
Wil je vanaf nu beter voor jezelf zorgen?

Dan is de workshop Radical selfcare voor de leerkracht
interessant voor jou!

In de workshop Radical selfcare voor de leerkracht krijg je veel inzichten en praktische handvatten om supergoed voor jezelf te zorgen, in alle drukte. Verder:

Je komt even heerlijk tot rust en je kunt je helemaal ontspannen.

Het wordt je helder waarom je als leerkracht je eigen zuurstofmasker eerst op mag zetten en wat daarbij komt kijken.

Je krijgt een duidelijk beeld van waar jouw winst te behalen is én vooral hoe je jezelf tegenhoudt om te doen wat goed is voor je: jouw persoonlijke sabotagepatroon.

Je krijgt concrete en persoonlijke tips & trucs die je kunt toepassen in de drukte van elke dag, zonder je egoïstisch te voelen.

Je gaat naar huis met een selfcarepaspoort dat je houvast geeft om het écht te gaan doen.

En tot slot bel ik je twee weken na de workshop. We kijken dan samen hoe het gaat en of het je lukt om toe te passen wat je je hebt voorgenomen. Ik help je dan verder op weg en bied je een steuntje in de rug, zodat het niet bij goede voornemens blijft.

De workshop vindt plaats in een kleine groep, zodat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke situatie, met volop ruimte voor herkenning, inzichten en concrete actie.

Het is zo fijn om jezelf op één te zetten, om jezelf te geven wat je nodig hebt
om te kunnen genieten van je werk en je leven.

Praktische informatie

Plaats: Nijmegen, op een fijne plek met uitzicht op de Waal
Datum en tijd: vrijdag 22 november, van 9.30 tot 12.30 uur
Kosten: 44 euro, inclusief btw
Korting: Als je samen met een collega komt, betalen jullie samen maar 77 euro!

Wat je krijgt:

R
De workshop van drie uur, inclusief koffie/thee en wat lekkers
R

Een fijne goodie bag, met onder andere een roller met etherische olie om heerlijk te kunnen ontspannen

R
Een telefonische coachsessie van een half uur
R

Een MP3 met een mindfulnessoefening, die je thuis of op je werk kunt gebruiken

R
Veel persoonlijke aandacht, inzichten en praktische handvatten, zodat selfcare niet bij goede voornemens blijft
TIP: je werkgever vindt het vaak heel waardevol dat je werk gaat maken van je gezondheid en werkgeluk. Door goed voor jezelf te zorgen, heb je minder kans om uit te vallen en in deze tijden van lerarentekort is dat extra belangrijk voor werkgevers. In de meeste gevallen betalen werkgevers dan ook met liefde de kosten van deze workshop voor je. Gewoon even vragen 😉.

 

Als jij er heel graag wilt zijn voor anderen, maar je wilt dat niet langer ten koste van jezelf doen, meld je dan hier aan.

Ik heb de workshop Radical selfcare voor leerkrachten als zeer positief ervaren. Het gaf me enerzijds een reminder van wat al goed gaat. Anderzijds heb ik ook veel praktische, persoonlijke tips gekregen om nog beter voor mezelf te zorgen. Ik heb mezelf een heel mooie, handige belofte gedaan en daar ga ik mezelf aan houden. 

Berna

Leerkracht

Andere workshops:

Workshop Radical Selfcare voor leerkrachten

Wil jij meer ontspanning en balans in je werkdag? En wil je aan het einde van de dag energie overhouden?

Workshop Van zwoegen naar sprankelen

Als je je onderwijsvuurtje aan wilt wakkeren en weer sprankelend voor de klas wilt staan…

Workshop voor de sensitieve juf

Over omgaan om met emoties, prikkels en je energie. Natuurlijk ook voor gevoelige meesters.